Monday, February 23, 2009

Kosong

Xtau kenape skrg ni aku rasa bosan sgt. Kekadang rase sunyi je xda kawan. Well maybe sbb die g laut so aku xda sesape nk bercakap. Aritu kuar ngan anis pun aku mcm xda mood. xleh nk enjoy sgt the moment aku kuar tu. Badan ngan anis kepala melayang ntah ke mana. Sori la ni mcm sessi meluahkan perasaan je tapi mmg skrg itu la ape yg aku rasa. Tetibe aku rasa kosong je as if aku xenjoy ngan idup ni

Sabtu lepas dtg ofis konon nk siapkan keje. Bajet nk dtg pagi tup2 kul 12 baru aku kuar umah itu pun lepas brunch kat umah. Smpi ofis duk sorg2. Intenet plak xdok!!! Ape ni seme mogok ke huhuhu NAsib la bleh la aku setelakn keje2 tertunggak. Xda byk pun setel akaun sket2 bile dh puas ati aku kene bersiap sedia utk kuar ngan kazen aku. Dh janji ngan die nk kuar. Wpun aku terasa mcm mls tapi xbaik hampakan harapan org. Sementara nk tgu tu aku pun amik la gmbar2 mengarut semata2 utk hiburkan hati yang lara ini huhuhuhu
Gambar mengarut semat2 utk hilangkan bosan

Kul4 lebih2 sket bile kazen aku dh tny mcm2 aku pun tolak g hostel die. Nak cari brg katenye. Wpun aku xbese ngan die tp xleh la kan xbaik sombong mana tau pasni jadi baik ke hehehehe Pas amik duit seme g ECM cari brg die aku pun ikut je melayan perasaan, nasib ada mbr die bleh gak melayan sbb aku mmg xleh nk lyn die, mood tu xdtg. Ntah la jln2 pun aku xrasa mcm kosong. Nk soping xleh bajet dh lari gile2 babeng. So juz cuci2 mata jela. Lepas ECM g parade plak, barang yang mahu dicari xdok. Kat parade pun xda cari teruntum, teruntum pun xda last2 aku sugest g BATA kat tepi jln tu je. Bygkan shoping mall sebesar2 kilang tu xda,kedai bata tepi jalan tu baru la ada kasut yg diidam2 kan. Nasib aku pompuan,faham la sket2 peel org pmpn hahahaha ( teringat time buli die semata2 utk cari kasut aku hehehe)

Lepas solat asar bawa la dorg g pasar malam. Kebetulan aku pun dh lama xg sana byk la dorg berjalan2. Mgrb baru balik (kalu mak mertua tahu ni confirm kene ceramah 7 hari 7 malam hehehe)
Mlm tu aku duk umah je. Xkan nk kuar lg kot dh la hari tu bday mak aku. Kang jadi anak derhaka plak asik kuar je. Aku pun ala2 penat jgk. 2 mgu berturut2 aku kuar berjoli sakan. Aku rasa maybe sbb tu aku bosan kot. Duk sesaje je xg berjalan. Masalah nye xda org utk diajak bersosial huhuhu

Arini isnin hari mule bekerja. Mmg mood tu xdtg2 lagi. Eh sesat ape mood aku ni xjupe2 lagi.Sementara tu bleh la kill the time ngan mencoret sesuatu. Mencari ilham dgn membaca blog2 mbr yg lawak nk mampus penuh dgn sinikal hehehe (thanks bro, u give me the inspiration). Kalau la bleh bercuti kemana2 utk menghilangkan tensen, stress bosan dan kesunyian aku ni. Ntah kenape akhir2 ni Pulau Pangkor sentiasa dalam angan2 aku.......

1 comment: