Monday, March 23, 2009

My trip to Kelantan


me wif aleesha sofia

19 mac 2009. Aku dijadualkan ke kelantan pada pukul 11 mlm. B4 that hangout wif the gurlz n a guy ehehhe ko slalu pelik la yoyie hehehe

Beria aku terkejar dan gelabah sblm kul 11 tkut kene tgl bas. tup2 bas aku xsmpai lagi. Hampeh btol bas kul 11, 1130 baru buat announcement kate bas smpai 1230. Hangin satu badan. Rasa xckup je ngan angin yg ada kat terminal tu. Dh la sesak. Mmg aku xsuke keadaan kat terminal bas huhuhu
Terpaksa la menunggu bersama kazen aku yang telah aku buli utk membeli air.

Akhirnye bas smpai 15 minit lagi kul1. Oi korang ni nak keje ke tak. Naik bas dlm otak x pikir ape dh, nk tido je trus. Tp ada plak sore2 yang maha kuat membuat bising. Dh la seat 2nd row dari depan waaaaargh dugaan apekah ini. Dengan keadaan pcik co-pilot tu borak dlm bahse kelantan aku sure smpai KB nnt aku dh bleh kecek kelate hehehe

Tanpa mempedulikan sore2 kuat nye itu mata pun padam la ngan sndiri nye. Mengantuk lagi penting dari mendengar bebelan pakcik tu. Tetibe smpai dungun trus mate aku jadi segar tp itu utk seketika sahaja selepas itu smbung blk tido.

Kul 6.15 smpai la akhirnye ke terminal KB. Biar betol!! Xcaye aku ni ke terminal kat KB ni. Mmg agak horror. Dengan keadaan hujan lebat gile pastu xda tmpat berteduh manusia pun berhimpit nak elak hujan. Mmg aku xcaye abis. Tp pape pun kene setle prob ketidakeselesaan dalaman aku dulu. Cari la toilet. Keliling bagunan gak mencari toilet. Akhirnye smpi ke destinasi di tuju setelah nmpak singage toilet. Waaa ini dugaan lagi. Toilet pompuan n laki agak bercampur. Dlm pintu yg sama ada partition utk laki n pompuan. Aku pelik!!!! Then bile aku nk masuk toilet setelah sure itu partition pompuan tetibe ada pcik baru kuar dari toilet tu. Aku tercengang. Aku pndang kazen aku, kazen aku pun pndang aku. Biar betol!!! Nak xnak masuk jela. Kalu ada CCTV dlm toilet tu xpasal2 aku jadi femes, segala aktiviti aku dlm toilet diperhatikan hahahahaha

Setelah selesai aku mmg tenung2 balk toilet tu . Xsgka camtu punye toilet pun ada. Yg plg xsangka xkan la ini terminal kat KB ni!!! Sementara menunggu kazen aku kat KB amik me n my kazen terpaksa meredah ujan lebat untuk mencari tmpat berteduh. Smpai umah dlm otak pk nk smbung tido jek.

Pagi jumaat kul8 lebih aku terjaga setelah mak aku bsg. trus mandi. Kul 10 acara nk mule dh. Kazen aku nk tunang. Aku bile lagi hehehehe Lmbat lagi la. Xkan kesampaian la hajat korang nk tgk aku tunang/ kawin this year. Not yet!!!!

The siblingssssss


Granny wif her granddaughter


Aku berpakaian agak rebel aritu. Org lain seme berpakaian warna yg menyejukkan mata. But not me, aku mmg suke lain dr org lain hehheeh AKhirnye jupe jgk aku main2 ngan anak buah aku yg sulung , Aleesha Sofea.(btol ke eja nama die) Its not anak buah actually. Tu anak kazen aku. Cicit 1st nenek aku. Aku pun cube la berjinak2 nk pgg anak org. Yela mana tau ada yg berkenan kat aku ms nmpak aku pgg budak kecik hahahaha niat xbtol heheheeh

sape lg comel ehhehe

me playing wif aleesha sofia

Selesai majlis ptg tu mak aku nk g jalan2. Nenek aku trus je siap, trus tgu depan umah hahahaha kelakar gak nenek aku ni kekadang. Berjalan smpi ke PCB. Aku lebih suke pgl Pantai Cinta Berahi hehehehe

Mlm nye mak aku punye idea kami ke Wakaf Che Yeh. Waaa aku suke g cni. Tudung murah2 giler kene pndai tawar menawar hati penjual tu kalu nk dpt murah. Kat cni la nk test skil tawar menawar korang. Aku suke!!!!!!. Tetibe je aku nmpak sesuatu......

bile ms plak aku buat perusahaan kicap hehehehe

Kul 12 kami smpai ke umah setelah mata xlarat nk tgk seme tudung2 yg ada kat ctu. NAsib nenek aku xikut kalu mmg kitorang akan bermastautin la kat ctu huhuu. Dh mlm tido jela zzzzzzzzz......

Sabtu.Pagi nye bgn, bekfes, buang air trus kami bergerak balik. Ber'trip2' jgk la aku tido dlm perjalanan. bosan punye pasal. Aku ofer diri nk drive mak aku xkasi. Aku tau die jeles kalu aku drive. Die xleh nk challenge skil memandu aku hahahaha


guess what's this?

It is ice cream 'goreng'!!!

Smpai Kuala Terengganu. Aku suke!!! Mengimbau kembali nostalgia bersama kakironggeng semasa ke K.T. Aku Suke!!!!! Jln2 akhirnye smpai la umah dlm kul 1130 malam. Dengan mata yang ngantuk, badan yang penat, buntut yang dh kematu asik duduk je ( mak aku xkasi gak aku drive huhuhu), badan yang tidak kene ngan air sbb xmandi aku trus bentang tmpat utk trus landing. Hajat nk tido smpai pagi Isnin tapi yoyie dh jeles ngan aku telah mengejut aku pada hari ahad. Jahat ko!!!

XOXOXO
-YaMie-

1 comment:

MY WORDS DESCRIBE MY FEELINGS=) said...

glamer jgk ko ni yamie ehehehehe siap ada produk name yamie=)