Monday, June 8, 2009

YaMie nak jadi Rajin!!!!


Sikit punya lama xupdate blog. Xda ape interesting pun nk cite hehehe Arini bos seme xda mmg heaven la, bkn ape bleh siapkan keje2 yang dh lama tergendala. So pg td aku memulakan hari diofis dgn bersemangat untuk menyetelkan keje. So pg td byk belek akaun kene siap cpt2 keran ini melibatkan periuk nasi org gak hehehe. Smlm dh belaja ngan sifu so suppose arini bleh buat sket, tapi kalu xleh gak kene suh sifu buat gak hehehe

Tibe2 terjumpe la gambar ni dlm kamera. This is the picture of my beloved lil brother. Gmbar ni ms die register kat UniKL Lumut. Ms ni die rmbut pjg. Anda boleh perhatikan sndiri betapa besar rmbut die, kalah alleycats hehehe tp skrg dh botak. frust menonggeng kot baru lepas putus cinta oppppss Sorry hehehe

***die yg dibulat merah itu***

So how's my life so far? Ok la xleh la enjoy sntiasa kan ada la sedih2 gak kekadang. It's just that recently a lot of thing happened in my life. Kalu bes xpe gak. Majoriti yg bleh membuatkan aku sedih. 19 May 2009 sumthing happen that it's really changed my life, my daily routine and basically my feeling towards things. Kekadang aku sndiri xfhm ape yg aku nk. You'll never know what i'm expecting from u but just have a little faith in me that one day i'll make a decision =)=)=)

Then aritu plak tetibe kete aku buat hal. Mmg memalukan la nasib tidak menyebabkan kesesakan jalan raya dlm kampus kang xpasal2 kene saman ngan pak guard. Tetibe kete aku xleh belok n trus mati enjin. Nk stat blk xleh, last2 pgl AAM. Elok je Pcik AAM tu smpi kete aku ok plak... Oh tidak tuhan saje la yg tahu betapa malunya aku kat ctu huhu Msti pcik tu pk aku ni pmpn yang hanya tau bawa kete huhu tp percaya la pcik mmg sumthing wrong with the car. Last2 terpaksalah serahkan kes ini kepada ayahku. Adakah ini petanda menyatakan bahawa aku perlu membeli kereta baru hehehe...

So xnak sedih2 sbb aku xsuke sedih2 nnt muke berkerut sntiasa hehehe Last weken buat sekian lamanya aku masuk dapur untuk memasak yahoooo!!! hehehe Parents aku xda g K.L so kene la aku msk untuk org kat umah. Nasib adik beradik aku je kalu chef wan ke dtg umah sah2 kene kutuk aku msk xsedap hehehe Tp bile mkn2 tu bleh thn gak aku msk. Rasa seme kene,secukup rasa, xyah gune Maggi Secukup Rasa lgsung mmg terangkat!! Xtau la kalu ms tu aku mmg lapar sbb tu aku rs sedap hehehe So mlm td tetibe aku terfikir nk msk utk kawan2, nak jamu org tp sblm tu kene la aku belaja btol2 dulu. So kalu korg ada menu yang nk rs aku msk suggest jela tp perlu di ingat, xnak la mkn yg gempak2 takat nasi ayam ke, mi goreng ke bleh la. Kalu nk gempak2 tgu aku kawin dulu :-p

Rs nye takat cni dulu la aku nk berehat plak pasni nk smbung buat keje pastu bleh blk awal ptg ni hehehe

xoxoxo
***YaMie***


*** flip flap ku yg telah rosak huhu***

p/s:- ada suggestion tak nk rasa masakan aku hehehe


4 comments:

MY WORDS DESCRIBE MY FEELINGS=) said...

apa yg telah terjadi adindaku?

YaMie said...

biarlah rahsia kekeke

anis said...

ko nape ni??? takut ada pelik pun ada aku baca entry ko ni???? tgg aku balik dr cuti ek..kita hang out...susah kalau tak rajin update pasal kengkawan ni...nanti mesti aku yg tercicir cerita panas...haha

YaMie said...

Hahaha thanx for the concerns. Aku xpape la aku sihat je, masih bernafas di bumi Allah ini =)=)